By F.M. Dostojevski,Marko Fondse

ISBN-10: 9020414801

ISBN-13: 9789020414806

In 1849 werd Fjodor Dostojevski veroordeeld tot vier jaar dwangarbeid in Siberië vanwege zijn politieke activiteiten. Het boek dat hij hier na zijn vrijlating over schreef – mede gebaseerd op aantekeningen die hij het kamp uit wist te smokkelen – used to be het eerste ooggetuigenverslag van het Russische gevangeniswezen. Het staat vol indringende beschrijvingen van de schokkende toestanden in het kamp, van gewelddadige lijfstraffen, ontsnappingspogingen, onderlinge ruzie en verraad, maar ook van luchtige momenten en blijken van vriendschap. 'Aantekeningen uit het dodenhuis' verscheen in 1862 en vestigde Dostojevski’s naam als schrijver. In die vier jaar opsluiting zit bovendien de kiem van zijn hele oeuvre, in het bijzonder van 'Misdaad en straf'.

Show description

Read Online or Download Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

New PDF release: Het grote boek over de leukste kleuterklas van de wereld!

De leukste kleuterklas van de wereld is terug in dit vrolijke boek. De bijzondere klas maakt de gekste avonturen mee door een wel heel speciale leerling: opa Brom. Zo komt hij immense te zitten met zijn billen in een klimrek, komt de koningin op bezoek en staat er plotseling een echte koe in de klas. Het is altijd lachen met opa Brom en niemand zou hem willen missen.

Jan Guillou,Bart Kraamer's Tussen rood en zwart (Dutch Edition) PDF

De Eerste Wereldoorlog is voorbij. De broers Lauritzen zijn zowel economisch als persoonlijk zwaar getroffen. Al Oscars bezittingen in Afrika zijn geconfisqueerd door de zegevierende Engelsen. Sverres geliefde, Albie, sneuvelde in de oorlog en zelf werd hij uit het landgoed gezet dat bijna twintig jaar zijn thuis used to be.

Download e-book for kindle: Hamlet versus Hamlet naar Shakespeare (Dutch Edition) by Tom Lanoye

In het legendarische Ten oorlog zette Tom Lanoye acht koningsdramas van Shakespeare naar zijn hand. In Hamlet as opposed to Hamlet maakt hij een even gedurfde en ingrijpende bewerking van `het stuk der stukken. Hamlet wordt algemeen gezien als het eerste moderne theaterpersonage - hij dubt meer dan hij handelt.

Download e-book for iPad: Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out by Elle van Rijn

‘Het komt maar zelden voor dat de dingen lopen zoals ik ze had gepland. Hoe dat komt weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat ik voortdurend aan het jongleren ben met de consequenties van mijn uit de hand gelopen acties. Je kunt dit boek lezen als een handleiding voor hoe het niet moet. Of misschien kun je hieruit de conclusie trekken dat je zelf helemaal niet zo slecht bezig bent.

Extra resources for Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Aantekeningen uit het dodenhuis (L.J. Veen klassiek) (Dutch Edition) by F.M. Dostojevski,Marko Fondse


by George
4.2

Rated 4.55 of 5 – based on 43 votes